2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Több mint öt év börtönt kapott az ámokfutó, akit akciófilmes üldözés után szorítottak le a rendőrök az M2-en

A férfi néhol 200-as tempó felett menekült, míg végül az M2-es leállósávjában nekisodródott a szalagkorlátnak és kiszakadt a kocsija kereke.

Még augusztusban váltott ki nagy visszhangot egy autós üldözés, ami Vác és Dunakeszi között zajlott. Az eset után egy videó is napvilágot látott az elfogásról, amelynek kapcsán a rendőrök eljárását is vizsgálták, akik végül jutalmat és hivatalos elismerést kaptak.

Az ügyben most nem jogerős bírósági ítélet született, és az autóst hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás alatti vezetés miatt elítélték.

Az ügyészség beszámolója szerint az üldözés előzménye az volt, hogy autóst igazoltatni akarták, de a sofőr elmenekült az M2-es autó­út irá­nyá­ba, majd a főúton halad­va a meg­en­ge­dett sebes­ség­ha­tár néhol akár két­sze­res túl­lé­pé­sé­vel tovább­haj­tott. Többször áthajtott a záróvonalon is a szem­be­jö­vőket veszélyeztetve. Ezen túl­me­nő­en a rendőr­ök autóinak többször nekiütközött, valamint vészfékezésre kényszerítette őket.

A fia­tal, kétgyermekes fér­fit 5 év 6 hónap bör­tön­bün­te­tés­re ítél­ték és 10 évre eltiltották a köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től. A férfi ellen a fenti eseten túl vagyon elleni bűncselekmények miatt is több eljárás zajlik, illetve zajlott, és két­szer amiatt is elítélték, mert eltil­tása ellenére vezetett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató