2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

1,1 millió forintra bünteti a bíróság Novák Elődöt LMBTQ-szimbólumok eltávolítása miatt

1,1 milliós pénzbüntetést szabott ki első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság Novák Elődre, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjére, amiért kétszer is eltávolította az LMBTQ-közösség szimbólumát.

Az első esetben 2020 augusztusában szedett le egy szivárványos zászlót az újbudai önkormányzat épületéről, amiért garázdaság és rongálás miatt emeltek ellene vádat.A bíróság azért is elmarasztalta, mert 2019-ben a Budapesti Művelődési Központban festékszóróval tüntetett el egy csókolózó homoszexuális párt ábrázoló plakátot.

Novák Előd szerint ezzel az eljárással a kormányzat meg akarja félemlíteni a „devianciák propagálásával szemben felsorakozott, normalitáspárti erőket”. A Twitteren azt írta:

„A Gyurcsány-Bajnai rezsim idején öt különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő, miközben törvényesen egyszer sem sikerült nekik.”

Az ügyészség szerint a politikus olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Novák Előd szerint a kihívóan közösségellenes magatartást épphogy azok követték el, akik a szivárványos zászlót kitűzték.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató