2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Sorsdöntő választás jön Lengyelországban, üzentek a magyar civilek

Nyílt levelet intézett a lengyel polgárokhoz a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA). A levélben az olvasható, hogy most, az agresszor Oroszország és Ukrajna közötti háború idején a hétvégén esedékes lengyelországi választásokon „dönteni kell gyermekeink és unokáink jövőjéről” és a keresztény-konzervatív múlt hagyományainak őrzése Lengyelországban a PiS vezette kormány cselekvéseiben tükröződik.

A lengyel kormány bátran üzen Ukrajnával szolidáris cselekedeteivel Oroszországnak, miszerint többé nem fordulhat elő az, amikor a szovjet birodalom majd félévszázadig rabságban tartotta Kelet-Közép-Európa népeit – fejtette ki a magyar civil szervezet.

Hangsúlyozták, a magyar és lengyel nép nem kér a birodalmi elképzelésekből, függetlenül attól, hogy ezek Oroszországból, vagy éppen a brüsszeli elit irányából érkeznek. – Tudni kell, hogy Kárpátalján élő magyar testvéreink életüket áldozzák az agresszor elleni harcban. Nap mint nap baráti kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező menekülteknek, biztosítjuk emberi jogaikat és magasszintű ellátásukat, hasonlóan a lengyelekhez – írták.

A CÖKA emlékeztetett:

Magyarország Lengyelországhoz viszonyítva kis ország, ezért helyzeténél fogva kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak. – Átmeneti időszakban, geográfiai helyzetünknél fogva fogadnunk kell az orosz energiahordozókat. Nyíltan tesszük, nem titokban, mint sokan Nyugat-Európában

– világítottak rá.  

Kiemelték: a magyar kormány elítéli az agressziót, amit a magyar nép bizonyított 1956-os szabadságharcával. – Nem felejtjük az akkori szovjet vérontást.  A lengyel és magyar emberek akaratából az EU-hoz és a NATO-hoz szövetségesként csatlakozva színt vallottunk – szögezték le.

Felidézték, hogy

a magyar és a lengyel kormány együtt áll ki a két ország szuverenitása mellett, kéz a kézben utasítják vissza a brüsszeli szankciókat. A lakosság védelmében nem támogatják az illegális migrációt, a keresztényi hagyományok őrzése mellett elutasítják az LMBTQ gyermekeket megrontó tevékenységét

– közölték.

Úgy vélték, Európa nehéz időket él, ezért is fontos, hogy a szuverenitást és a népfelség elvét megvalósító PiS mellett bajtársként álljanak ki. II. János Pál pápa szavait idézték, miszerint „ne féljünk!”

A CÖKA szerint a lengyel választópolgárok a most következő országgyűlési választásokon új történelmi szakaszt nyithatnak, ha ismét a PiS-re és az általa alakított kormányra szavaznak, egyúttal megerősíthetik a V4-ek együttműködését.

Támogatunk benneteket, lengyel testvéreink, harcostársak vagyunk! Nem engedhetünk a brüsszeli neoliberális birodalmi elképzeléseknek, a sztaniolpapírba csomagolt föderalista állam létrejöttének.

– fogalmaztak.

Felszólították a „hazájukat szerető polgárokat”, hogy ne üljenek fel az ellenzéki erők mézes-mázos hazugságainak. A lengyel és magyar tudja, hogy az Európai Uniót ideje reformálni – zárta közleményét a CÖKA.

A civil szervezet megjegyezte: nyílt levelüket eljuttatták a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató