2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Iványi: végtag nélküli hajléktalanok kerülhetnek utcára

Öt napot adott az MVM Zrt. Iványi Gáboréknak, hogy befizessék a tartozásukat, különben elzárják intézményeikben a villanyt és a gázt, számolt be az RTL.

Iványi Gábor szerint ez végzetes lehet az összesen 63 intézményre nézve, amely között van hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskola, óvoda, hajléktalanszálló, hajléktalankórház, és más szociális intézmények.

„Most ki fogom tolni az utcára a végtag nélküli hajléktalanokat, mert nem fogok tudni mit csinálni – kórházak nem veszik fel őket, hát tudjuk, hogy milyen állapotban van az egészségügy”

– mondta Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke.

Az elmúlt 12 évben közel 27 milliárdból „tengődött” Iványiék drámaegyháza - írásunk a kamuegyházról, katt ide!

Az RTL riportja szerint a szélsőliberális Pikó András, VIII. kerületi polgármester felajánlott a segítségét: „Az egyik segítség az egy aggregátor, ezt polgármesteri hatáskörben a polgármester megteheti, és természetesen felkerestem, illetve írtam a polgármestertársaimnak, hogy most egy olyan helyzet van, amiben szükség van az ő segítségükre is, ha bezár a Dankó utcai hajléktalanszálló az óriási humanitárius krízis.”

Az MVM az RTL megkeresésére úgy reagált: már többször tárgyaltak Iványiékkal, korábban féléves moratóriumot is vállaltak, de ez már lejárt. A kormány részéről pedig azt a választ kapták, hogy ha jelzik a kormányhivatalnak, átveszik a gondozottakat, „az állami intézményrendszer felkészült a hátrányos helyzetű, szociális ellátására szorulók fogadására is.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató