2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

„Szégyenletes koreográfia, Rózsa Sándor egy bandita volt!” – beleszállt a szerb ellenzék lapja a magyar szurkolókba

Szégyenletes koreográfiát emlegetett a Nova szerb napilap a Magyarország–Szerbia labdarúgó Eb-selejtező kapcsán. A Rózsa Sándort ábrázoló élőkép a szerbek számára sértő, valamint az is, hogy bizonyos vendégszurkolók rigmusait, például a Koszovó Szerbia szíve kezdetűt, a magyarok fütyülni kezdték.

A belgrádi Nova.rs ellenzéki hírportál arról ír, hogy a magyar szurkolók szégyenletes koreográfiával, egy híres bandita, Rózsa Sándor képével fogadta a szerb válogatottat. A Nova azt is kifogásolta, hogy a magyarok kifütyülték a “koszovózást”, egy részük pedig még a szerb himnuszt is.

A Nova szerint a magyar szurkolók egy igazán „szégyenteli koreográfiát” mutattak be a mérkőzés kezdete előtt.

– A magyarok egy Rózsa Sándort ábrázoló nagy zászlót bontottak ki, amely átívelte az egész lelátót. Ő volt a leghíresebb magyar útonálló, aki a 19. század folyamán tevékenykedett a mai Dél-Magyarország és a Vajdaság területén – jegyezte meg a lap, amely szerint a magyar szurkolókat valószínűleg az motiválta ennek a koreográfiának a kivitelezésére, hogy Rózsa Sándor élete egy részét Szabadkán és Újvidéken élte le, amin bizonyára a péterváradi raboskodást kell érteni, de ez nincs benne a cikkben.

A Nova tudósításában csúnya jelenetekről ír, amikor a szerbek azt énekelték, hogy Koszovó Szerbia szíve, a magyarok fütyülni kezdtek. A lap arról is beszámolt, hogy a szerb himnusz alatt is volt szórványos fütty a Puskás Arénában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató