2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Marco Rossi: A holnapi lehet életem egyik legkülönlegesebb napja

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint élete egyik legkülönlegesebb napja lenne, ha kedden Litvánia legyőzésével a magyar labdarúgó-válogatott kijutna a németországi Európa-bajnokságra, írja az MTI.

„Mindig különleges érzés a nemzeti együttes győzelme. A legutóbbi kijutásnál nem lehettem a pálya szélén a koronavírusos megbetegedésem miatt, így a mostani lenne az első kijutás, melyet a pálya szélén élhetnék meg, ettől a mostani siker még különlegesebb lenne. Előre nem tudom, milyen érzések kavarognak majd bennem, de minél idősebb vagyok, annál emocionálisabb. Ha megtörténik, életem egyik legkülönlegesebb napja lesz” – mondta az immár magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető.

Az 59 éves tréner kifejtette, még van egy nap a regenerációra, de a keretből mindenki egészséges. Hozzátette, ilyen meccsen mindenki játszani akar, akár egy lábbal is. „Nem kétséges, azért jöttünk, hogy három pontot szerezzünk. Nem szombaton a Szerbia elleni volt az év meccse, hanem ez lesz, mert újabb három ponttal kijuthatunk az Eb-re, ami mérföldkő a magyar futball számára, mivel két körrel vége előtt biztosítanánk be a részvételünket” – fogalmazott Rossi, aki hangsúlyozta, komolyan kell venni az ellenfelet már csak azért is, mert hazai pályán csak 80. perc után sikerült a második találattal végleg lezárni a júniusi összecsapást. Azt is megjegyezte, Litvánia megnehezítette a nemzeti együttes életét és ez a többi találkozójára is jellemző volt.

Rossi szerint Edgaras Jankauskas szövetségi kapitányi kinevezésével a litván válogatott agresszívebb futballt játszik, nagyobb önbizalma van és motiváltabb. Hozzáfűzte, a magyaroknak még ennél is nagyobb motivációja van, ezért ha taktikailag vagy technikailag nem sikerült felülmúlni a balti csapatot, akkor szívvel kell.

„Legutóbb egy változtatás volt, most tízet tervezek. Csak viccelek, nem bolondultam meg. Ami működik, azon nincs értelme változtatni, inkább csak csiszolni kell rajta. Most is ez a cél, ezért túl sok változtatás nem lesz” – mondta Rossi, aki a litvániai hidegben sok futásra nem számít, és hozzátette: az új stadion modern, a pálya pedig jó.

Kedden 20.45-kor kezdődik a litván-magyar mérkőzés. Amennyiben a nemzeti együttes a júniusi, budapesti összecsapáshoz hasonlóan ismét felülmúlja riválisát, akkor matematikailag is bebiztosítja az Eb-részvételét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató