2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Munkabeszüntetésbe és utcai demonstrációba kezdtek az RTL Magyarország vágói

A Media1 információi szerint az esti RTL-es főműsoridős műsorok műszaki feladatait végző, például vágásban résztvevő emberek egy része munkabeszüntetésbe kezdett hétfő reggel, mivel elégedetlenek a munkafeltételekkel.

Rövid, rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak az RTL Nagytétényi úti székháza előtt, ahová virágokkal érkeztek, hogy ezzel is kifejezzék megegyezési szándékukat a médiavállalattal. A bejelentést egy szakszervezeti vezető tette magánszemélyként.

Rónay Ferenc, a Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének (MMKSZ) elnöke a Media1.hu-nak elmondta:

noha a tiltakozásban részvevő személyek többségükben tagjai a szakszervezetüknek, az akció szervezése az érintettek önálló kezdeményezése volt.

A szakszervezet ebben értelemszerűen nem is vehet részt, tekintve, hogy a tiltakozóknak nincs sztrájkjoguk, mivel nagy többségükben nem állnak munkajogviszonyban, ráadásul az RTL Magyarország nem is ismeri el a szakszervezetet képviselettel rendelkezőnek, így a törvényben biztosított jogait sem tudja gyakorolni. A demonstrációt Rónay magánszemélyként jelentette be a rendőrségen – tette hozzá a Media1-nek.

A Media1 információi szerint az RTL Magyarország épülete előtt tiltakozók (vágók és más műszaki kollégák) és a munkabeszüntetésben résztvevők

kifogásolják a bérük nagyságát és más feltételeket. Október 15-ét, azaz a tegnapi napot jelölték meg a bérrendezés határidejének, ennek lejárta után döntöttek a tiltakozásról.

A lap úgy tudja, a tiltakozók a demonstráció végén, amit körülbelül egy órásra terveznek, virágokat fognak átadni az RTL épületében. Információk szerint a Híradót nem érinti a demonstráció és a munkabeszüntetés, hanem az egyéb esti főműsoridős műsorokból vesznek részt tiltakozók.

 

Media1.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató