2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Rettegnek az újpalotai lakók: késelések, verekedések a Fő téren

Alig van olyan XV. kerületi lakó, aki teljes biztonsággal át mer sétálni a Fő téren sötétedés után. A helyiek inkább elkerülik az újpalotai lakótelep központját, a üzlettulajdonosok arra panaszkodnak, hogy jelentősen visszaesett a forgalmuk a téren verekedő hajléktalanok és drogosok miatt. Hiába van térfigyelő kamera, a helyi rendészet csak az autósokat bírságolja.

– Este alig van már forgalmunk – mesélte lapunknak egy XV. kerületi üzlettulajdonos, akinek az újpalotai lakótelepen, a Fő téren van vállalkozása. A nevét elhallgatást kérő férfi elmondta: sötétedés után a lakók elkerülik a Fő téri parkot, más útvonalakon járnak-kelnek, mert olyannyira leromlott a közbiztonság, hogy féltik a testi épségüket.

Gyakran jár ide a mentő és a rendőrség, a hajléktalanok állandóan verekednek, de rajtuk kívül italozók és drogosok is megfordulnak. Rengeteg fiatal kezében olyan dolgokat látni itt, ami nem odavaló

– emelte ki az egyik üzlettulajdonos, aki hozzátette: késelések is előfordultak.

– Korábban itt tisztaság volt, volt néhány takarító is, most csak a koszos padok, szemetes járdák és gazos terület van. Senki nem ül már a padokra, csak a hajléktalanok – magyarázta a helyi vállalkozó, mint mondta: hiába van közterületi kamera, ha verekedés van, senkit sem látni. Persze ha szabálytalanul parkoló autót látnak, egyből itt vannak a közteresek és bírságolnak – foglalta össze a jelenlegi helyzetet forrásunk.

Lehoczki Ádám, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője is rengeteg panaszt, jelzést kap a lakosságtól. – A polgármester a rendészeten keresztül tudna hatni az eseményekre, lehetne fokozni a jelenlétet, mindezt egyelőre nem sikerült elérni – mondta el a frakcióvezető, aki kitért arra is:

a hajléktalankérdés az egész fővárost érintő probléma, amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, azóta újra megoldatlan a feladat.

– A lakóktól rendre halljuk, hogy Cs. Németh Angéla (DK) vezette baloldali önkormányzat nem oldja meg a problémát, közbeszéd tárgya a kerületben, hogy sötétedés után nem érdemes a Fő téren át közlekedni, mert nem túl biztonságos – erősítette meg a vállalkozó szavait Lehoczki Ádám.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató