2024. február 21. - Eleonóra
EUR : 389.04
USD : 360.29
Időjárás ikon

Szájert már az ereszen elkapták, Abdesalam még nincs meg Brüsszelben

A hollandiai központú BNO News hírügynökség Twitteren közzétett információja szerint a 45 éves Abdesalam Lassouedként azonosították a terroristát, aki hétfőn este Brüsszelben – mint több hírünkben is megírtuk – megölt két svéd futballszurkolót, illetve egy harmadik embert megsebesített.

Kedd hajnalig nem érkezett információ arról, hogy a gépkarabéllyal felfegyverzett férfit kézre kerítették volna, róla és bárkiről, aki esetleg érintett lehet a cselekményekben, további részletek nem kerültek nyilvánosságra. Emlékezzünk arra, hogy ugyanez a rendőrség Szájer Józsefet, már az ereszen elkapta.

A gyilkosságokat terrorcselekménynek minősítették, a készültséget a belga fővárosban a legmagasabb szintre emelték, a Baldvin Király Stadionban játszott Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtezőt pedig félbeszakították, miután a vendégcsapat játékosai a két félidő közti szünetben jelezték, nem tudnak tovább futballozni.

A stadiontól néhány kilométerre elkövetett támadásról megjelent egy felvétel, amin látható, ahogy egy narancssárga kabátot viselő fegyveres leugrik a motorjáról, majd lövöldözni kezd.

A svéd válogatott mezét viselő áldozatok menekülnek, de a támadó utánuk megy és kivégzi őket. A rendőrség vizsgálja a videó hitelességét. A közösségi médiában terjedni kezdett egy másik felvétel is, amin egy arabul beszélő férfi azt mondja, az akciót Allah nevében követte el, ezt is vizsgálják.

A belga szövetségi ügyész szóvivője, Eric van Duyse éjszaka arra kérte az embereket, hogy menjenek haza, és „maradjanak otthon addig, amíg a fenyegetést nem sikerül felszámolni”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató