2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Darmanin szerint Benzema kapcsolatban van egy olyan csoporttal, amelyet néhány országban terrorszervezetként tartanak nyilván

Geráld Darmanin francia belügyminiszter egy televíziós interjúban vádolta meg a hithű muszlim sportolót.

A Real Madrid korábbi sztárját, Karim Benzemát Gérald Darmanin, Franciaország belügyminisztere egy televíziós interjúban azzal vádolta meg, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel, miután nyilvánosan támogatta Palesztinát, írja az AS.com.

Az iszlamista szervezetet Egyiptomban és néhány szomszédos országban terrorista csoportként tartják nyilván, de Franciaországban nem.

Benzema jelenleg a szaúd-arábiai al-Ittihad csapatában játszik, néhány nappal ezelőtt az izraeli-palesztin háborúról posztolt, amiben kiállt a palesztinok mellett.



„Minden imánk a gázai lakosokért szól, akik ismét áldozatai lettek ezeknek az igazságtalan bombázásoknak, amelyek nem kímélik sem a nőket, sem a gyerekeket” – írta a futballista. Benzema hívő muszim, korábbi állítása szerint ez is komoly szerepet játszott abban, hogy Szaúd-Arábiába igazolt.

Benzema üzenete sokfelől kritikát váltott ki, korábbi izraeli kapus, Dudu Aouate nyilvánosan felszólalt a sportoló ellen: a korábban a Mallorca és a Deportivo de la Coruna spanyol csapataiban játszó Aouate öt különböző nyelven használta ugyanazt az obszcén kifejezést Benzema ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató