2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Forrong a muszlim világ - reakciók

A kedd esti palesztin kórház elleni rakétacsapás után elszabadultak az indulatok.

Isztambultól-Teheránig fellázadt az arab világ. Feltételezések szerint több mint 810 ember halt meg a gázai baptista kórház elleni támadásban. Egyelőre nem tisztázódott, hogy ki a felelős. A palesztinok és izraeli vezetés egymásra mutogat.

Reakciók:

Tüntetés Isztambulban

Tüntetők ezrei gyűltek össze Izrael konzulátusa előtt Isztambulban, Törökországban a gázai baptista kórház bombázása után.

- A török parlament valamennyi politikai pártja közös nyilatkozatot írt alá, amelyben elítélik Izraelt a gázai kórházak elleni támadásokról szóló jelentések miatt. 

Izrael kevesebb mint egy héten belül másodszor egyesítette a török politikai pártokat. Ez magában foglalja a kurdbarát HEDEP-t is.

 

A Hezbollah a szerdát az Izrael elleni "düh napjának" nyilvánította

A libanoni síita Hezbollah mozgalom egy Gázai övezetbeli kórház elleni támadás közepette a szerdát az Izrael elleni „düh napjának” nyilvánította, és tiltakozásra szólította fel az összes arab és muszlim ország lakosságát.

Tüntetők Bejrútban:

 

Szíria az Egyesült Államokat okolja a gázai kórház ágyúzásáért

Szíria a Nyugatot, elsősorban az Egyesült Államokat tartja felelősnek a Gázai övezetben elkövetett kórházi támadásért és más mészárlásokért, mivel ők bűnrészesek a palesztin nép elpusztításában – áll Bassár el-Aszad elnök hivatala közleményében.

Jordánia visszalépett

A jordán külügyminiszter az Al Jazeerának: Úgy döntöttünk, hogy nem tartjuk meg a négyoldalú csúcstalálkozót Ammánban, mert tudjuk, hogy Washington nem lesz képes döntést hozni a háború leállításáról

Iránban is tüntetnek

Teherán - Palesztina téren kántálják, hogy halál Izraelre!

Dugin: mi ez, ha nem a III.Világháború?

 Az oroszországi Eurázsiai Mozgalom alapítója, Alexander Dugin a Twitteren/X:

- "Ezekben a tragikus napokban és a gázai palesztin kórház izraeli kegyetlen bombázása után az iszlám világ feletti amerikai ellenőrzés végleges elvesztése teljes és visszafordíthatatlan. Most a globalistáknak egyszerre kell harcolniuk Oroszországgal, Kínával és a világ iszlámjával.

Ha ez nem a III. világháború, akkor mi a fene az?"

Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz elnök is megszólalt

Dmitrij Medvegyev szörnyű háborús bűnnek nevezte a Gázai övezet egyik kórháza elleni támadást, amelyért az Egyesült Államokat terheli a felelősség.

 "A Gázai övezetben egy kórház elleni szörnyű támadás természetesen háborús bűn. És ezért a végső felelősség azoké, akik cinikusan pénzt keresnek a különböző országokban és kontinenseken zajló háborúkból. Akik meggondolatlanul kolosszális pénzt osztanak szét fegyverekre. , megrakodják hadiipari komplexumukat. Aki álnok, a demokratikus értékek védelmére irányuló globális küldetéséről közvetít. Az Amerikai Egyesült Államok ” – írta a Telegram csatornáján Medvegyev.

Borrell is írt

Josep Borrell, az EU külügyi vezetője az al-Ahli Arabi Baptista kórházban történt robbantásos merényletről: 

"Egyértelműen meg kell állapítani a felelősséget ezért a bűncselekményért, és az elkövetőket felelősségre kell vonni."

Gyásznap

Irán, Irak és Libanon más arab és muzulmán országokkal együtt szerdára gyásznapot hirdet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató