2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Jakab: Toroczkai a Fidesz szülötte, Gyöngyösi Mártont bedarálta a Fidesz, Vona Gábort visszaküldték a politikába

A Nép Pártján elnökét meglepte, hogy a Medián szerint mozgalmát öt százalékra becsülték.

Jakab Péter mióta tavaly augusztus 20-án bejelentette mozgalmának zászlóbontását, rendre járja az országot, így próbálja építeni szavazói bázisát.

A 444 egy ilyen útján, Lajosmizsén interjúzott az országgyűlési képviselővel, aki részletesen beszélt az ellenzékről és arról, mik a tervei a jövőre nézve.

Arra a kérdésre, meglepte-e, hogy a Medián a mozgalmát a parlamenti bejutási küszöbre mérte, azt válaszolta, hogy nagyon örült ennek a szimbolikusan fontos számnak, szisztematikusan építkezve érték el egy év alatt.

Szóba került a nagykőrösi időközi is, ahol a függetlenként induló, de a hozzájuk köthető jelölt nyert. Úgy fogalmazott Jakab, hogy házról házra kopogtattak be aktivistái, hogy a saját emberüket hirdessék. 

A megrögzött fideszeseket nem lehet meggyőzni, azokat úgy hagytuk, mert a végén azt mondja, hogy bemondta a tévé, az ilyenekkel nem lehet vitatkozni”

– mondta Jakab, aki szerint pártja jövőre önállóan fog indulni, nem fognak össze senkivel, mert azt szeretné, ha az összes ellenzéki párt megmutatná, mire képes. „Dolgozzunk már meg végre a választókért” – jegyezte meg. A politikus elmondta, egységes ellenzékre van szükség és társadalmi nyomásgyakorlás nélkül nem lehet a parlamentet feloszlatni, „mert a fideszesek nem fogják a saját széküket kockára tenni”.

Úgy fogalmazott, hogy az ellenzék se hajlandó a saját széklét kockára tenni. Kiemelte, meggyőződése szerint Vona Gábor nem visszatért a politikába, hanem „visszaküldték”. Szerinte ez történt mindez azért, hogy még inkább aprózódjon az ellenzék. 

Aki mindennemű együttműködést elutasít az ellenzékkel, az valójában a Fidesz érdekében politizál”

– mondta Jakab Péter.

Azonban mandátumszerzés esetén nem ő ülne be az EP-be.
 
Volner Jánosról azon az állásponton van, hogy „akit Orbán Viktor utolsó mohikánnak nevez, az Orbán Viktor mohikánja, nem a népé.” Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnökről az a véleménye, hogy bedarálta a Fidesz. 

Amikor a Jobbik az ellenzékből egyedüliként megszavazta a Nemzeti Választási Bizottság Novák Katalin által delegált tagjait, akkor már világossá vált, hogy ők mintha átálltak volna a hatalom pártjára”

– közölte az országgyűlési képviselő.

A Nép Pártján elnöke Toroczkai Lászlóról elmondta, hogy ő a „Fidesz-szülötte, a putyini minta szerint megszületett baráti ellenzék”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató