2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Kamu Geri: "Budapesten annyira leamortizálta magát a Fidesz, hogy mindegy, kit indítanak"

Karácsony Gergely szerint néhány hét múlva megszülethet a megállapodás, hogy a 2024-es önkormányzati választáson melyik kerületben kit indítanak. A főpolgármester a tárgyalóasztal melletti megállapodást preferálja, csak ott támogatja az előválasztást, ahol nem tudnak megállapodni. A fővárosi cégvezetők prémiumáról, mozgalma 506 milliójáról, és pártokkal ápolt kapcsolatáról is beszélt a főpolgármesteri pozícióért újrainduló Karácsony Gergely a Partizán műsorában.

Karácsony Gergely saját magára az ellenzéki pártok közös jelöltjeként tekint, annak ellenére, hogy ezt nyilvánosan még egyikük sem erősítette meg. Arra készül, hogy jövőre inkább a civilek fognak mellette kampányolni, mivel az ellenzéki pártoknak az EP-választás fontos mérföldkő lesz, ezért arra összpontosítanak majd.

Arról a pletykáról Karácsony Gergely is hallott, hogy a Fidesz Pokorni Zoltánt indíthatja vele szemben. Azonban szerinte a XII. kerület polgármesterének még a kerületéért is meg kell majd küzdenie, mert ők ott is ellenzéki győzelemre készülnek.

„Budapesten annyira leamortizálta magát a Fidesz, hogy teljesen mindegy, kit indítanak, ennek nincs semmi jelentősége, különösen az én kampányom szempontjából”

– mondta.

A kerületi előválasztásokkal szemben Karácsony inkább a tárgyalóasztalt preferálja: szerinte most más a helyzetük mint 2019-ben, mivel hatalmi pozícióból indulnak. Az előválasztást csak akkor tartja szükségesnek, ha valahol végképp nem tudják eldönteni a pártok, hogy ki induljon. Elmondása szerint neki az az érdeke, hogy legyen megállapodás, minden párt megbízott képviselőjével aktívan tartja a kapcsolatot.

„Azt nem tudom, hogy miből fogok most kampányolni”

– mondta, ezért is készülnek arra, hogy transzparens módon adományokat fognak gyűjteni. „Szükségem van egy erős civil bázisra, egy olyan aktivista kampányt kell csinálni, ami a pártok aktív támogatása nélkül is képes megnyerni ezt a választást.

Karácsony Gergely szerint a fővárosi cégvezetők milliós jutalmai nem visszásak, mivel a prémium benne van a szerződéseikben, emellett pedig elégedettek a munkájukkal.

„Ezek a cégvezetők óriási politikai felelősséget viselnek, a cégek pedig nagyon jól működnek”

– mondta.

Karácsony Gergely a miniszterelnöki kampányára létrehozott 99 Mozgalom 506 milliós adománygyűjtéséről azt mondta,

„az egy minden szempontból jogszerű adománygyűjtés volt, Magyarországon adományt gyűjteni anonim módon ezzel a módszerrel lehet”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató