2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Szijjártó Péter: Nem tudjuk kimenekíteni a magyarokat a Gázai övezetből

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán közölte, hogy a Gázai övezetben rekedt 15 magyar állampolgárral továbbra is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Hozzátette, hogy a tel-avivi és kairói nagykövetségeik szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy a magyarok biztonságosan elhagyhassák az övezetet, de erre sajnos egyelőre nincs lehetőség.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, magyarok is várják, hogy elmenekülhessenek a Gázai övezetből. Az államtitkár hozzátette, hogy ők a körülményekhez képes jól vannak, de már többször helyszínt kellett változtatniuk, hiszen az evakuáció rendkívül bonyolult.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán elmondta, hogy a Gázai övezetben rekedt 15 magyar állampolgárral továbbra is folyamatos a kapcsolat. Naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon – írja az MTI.

Szijjártó bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel, alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.

A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak

– fogalmazott a tárcavezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató