2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A görög ellenzék vezére Amerikába utazott, hogy feleségül vegye az élettársát

A görög ellenzéki SYRIZA elnöke, Stefanos Kaselakisz ma feleségül veszi élettársát az Egyesült Államokban – ezt ő maga jelentette be tegnap a párt politikai titkárságának ülésén.

Mint ismert, a görög szélsőbaloldali párt bejelentette nemrég, hogy egy új arccal akarja leváltani a jelenlegi kormányfőt - a jobboldalinak hazudott - Kiriakosz Micotakiszt. 

Tekintettel arra, hogy Görögországban nem legalizálják az azonos neműek házasságát, Kaselakis és élettársa, Taylor Macbeth polgári házasságot köt az Egyesült Államokban, ahol éltek, mielőtt a SYRIZA új vezetője benyújtotta jelöltségét a legnagyobb görög ellenzéki párt elnöki posztjára. 

A SYRIZA szóvivője, Dora Avgeri az Open TV-ben nyilatkozva elárulta, hogy a mai ceremónia a családi körben lesz megtartva egy tanúval,  Stefanos és Tyler Görögországban ünnepli majd meg az eseményt...

Avgeri utalt az azonos neműek házasságának görögországi legalizálásának fontosságára is, és felszólította Kiriakos Micotakisz görög miniszterelnököt, hogy tegye meg a következő lépést ebben az irányban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató