2024. február 21. - Eleonóra
EUR : 389.04
USD : 360.29
Időjárás ikon

Rájött a svájci újságíró, hogy Orbán Viktornak igaza volt

Kurt W. Zimmermann szerint helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája, hiszen Európa más részeivel ellentétben Magyarországon nem randalíroznak a Hamász-párti tüntetők. Az elismert svájci újságíró viszont azt is tudja, hogy akik eddig kritizálták a magyar kormányfőt, a tények hatására sem változtatnak álláspontjukon.

Mégiscsak helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája – vetette fel Kurt W. Zimmermann a Die Weltwoche oldalán. A svájci újságíró emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök kezdettől fogva ellenezte a brüsszeli javaslatot a migránsok szétosztásával kapcsolatban.

Miután megtámadták Izraelt, Európa-szerte Hamász-párti tüntetéseket tartottak Berlintől Párizsán át Stockholmig, minden városban randalíroztak.

Ezzel szemben Budapesten nem, ezért Európa egyik legnagyobb zsidó közösségének nem kellett az ellenséges arabok elől menekülnie

– írta publicisztikájában.

Hozzátette, olyan cikkeket keresett az eseményeket követően, amelyek szerint Orbán Viktor talán nem is tévedett a muszlim bevándorlókkal szembeni szkepticizmusával, de nem talált ilyet.

A rosszfiúk mindig rosszak maradnak, a jófiúk pedig jók. A következő EU-csúcson majd megint Orbán kapja a pofonokat a médiától, amiért nem akar terrorista szimpatizáns szíriaiakat és afgánokat befogadni

– mutatott rá Zimmermann.

A szerző úgy véli, az a média, amely most elborzad a Hamászért rajongó tüntetőkön, hamarosan Orbán Viktort fogja kritizálni, akit a Der Spiegel például a menekültek nacionalista ellenségének nevezett, mert erősebb a berögzült előítélet, mint a történelmi változások hatása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató