2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Gyerekeket használnak élő pajzsként – Sokkoló felvételek a magyar határról

A határ túloldalán, főleg az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén – hangzik el a Magyarország kormánya hivatalos Facebook-profilján közzétett videóban. 

A rendőrök a felvételen elmondják: megesik az is, hogy az egyre agresszívebb migránsok gyermekeket használnak pajzsnak. Kifejtik, az embercsempészek fegyverrel jönnek le a határzárhoz, hogy a határőröket megfélemlítsék. 

Előfordul, hogy az embercsempész fegyverrel hajtja a migránst az átjutásra

– mondják a rendőrök.

Hozzátették, előfordult már az is, hogy a magyar határőrökre lőttek az embercsempészek. Emellett van, hogy létrával próbálják meg beütni a rendőrautók szélvédőjét, különböző erővágókkal, akkumulátoros flexekkel pedig folyamatosan megrongálják a kerítést. A rendőrök azt is elmondják, hogy Szerbiából 3500 és 4500 euró közötti összegért viszik el az embercsempészek a migránsokat Németországba, és van, hogy harminc-negyven fős csoportokat visznek át. 

Ez jól mutatja, hogy mekkora pénz csoportosul ezeknél a bűnbandáknál.

A rendőrök kifejtik: csak az úgynevezett. sétáltató embercsempész telefonjában van meg az útvonal, ezért kérik el a pénzt a migránsoktól, akik nem is tudják, pontosan merre haladnak. Az embercsempészek gyakran menekülnek, s ez sok esetben közlekedési balesettel végződik. A felvétel végén a rendőrök arról mesélnek, milyen érzés ilyen állapotok között szolgálatot teljesíteni.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató