2023. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon-4°

Kifakadt a német zöldpárti politikus: Orbán Viktor irányítja Európát

Damian Boeselager német politikus szerint Orbán Viktor irányítja Európát azzal, hogy többek között késlelteti a svédek NATO-csatlakozását és az Ukrajnának szánt uniós segély következő utalását, ráadásul még Vlagyimir Putyinnal is találkozott.

„Nem hagyhatjuk tovább, hogy Orbán Viktor irányítsa Európát"

– követelte Damian Boeselager német zöldpárti politikus a Handelsblatt összeállítása alapján. Az uniós képviselőnek elege van, amiért a magyar miniszterelnök késlelteti a svédek NATO-csatlakozását – az okát már nem teszi hozzá –, akadályozza az Ukrajnának szánt uniós támogatás átutalását – szintén az ok nélkül –, illetve találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A cikk egyébként azt taglalja, hogy

miközben az ukrajnai háború egyesítette Európát, a közel-keleti konfliktus nem csupán ott, hanem az egész világon törést okozhat.

A szerzők úgy vélik, a pekingi csúcstalálkozó szinte elveszett a „brüsszeli káoszban” – pedig az elmúlt napokban szinte megállás nélkül a konferenciáról volt szó, amelyen egyetlen EU-s kormányfőként Orbán Viktor is részt vett. Sőt, David Pressman, Magyarország amerikai nagykövete még a NATO-tagok nagyköveteit is összetrombitálta az Orbán-Putyin találkozó hírére.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató