2024. május 10. - Ármin, Pálma
EUR : 388.36
USD : 362.01
Időjárás ikon23°12°

Kihátrált az akcióból a DM, mégsem támogatják Iványi Gáborék "óvodáját"

A Drogerie Markt (DM) felajánlotta, hogy a megújult Corvin áruházban megnyitott üzletének pénteken 16 és 17 óra között befolyt teljes bevételét a Dankó utcai Wesley Óvodának adja. Mindezt a Magyar Evangélikus Testvérközösség (MET) és a DM is kiírta a saját közösségi felületeire, később azonban a DM lemondta a támogatási akciót – írja a hvg.hu.

Iványi Gábor csütörtökön közölte a Facebook-oldalán, hogy az üzletlánc lemondta a támogatási akciót. „Indoklás nincs” – írta. A DM Facebook-oldaláról is lekerült hír, amit több követőjük szóvá is tett. Az üzletlánc csak egy hozzászólásban fűzött magyarázatot az ügyhöz, azt írták:

„A DM adományozási stratégiája mentén a rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogat. A Corvin Palace-ban található üzletünk újranyitása kapcsán, az ilyenkor szokásos egyórás jótékonysági kasszázás bevételéből a Dankó utcai Wesley János hajléktalan óvoda fejlesztését szerettük volna támogatni.

Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásáig a támogatást elhalasztjuk. Megértését ezúton is köszönjük!”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató