2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Párizs: Lefújták az MTV díjátadóját a terrorfenyegetettség miatt

Az MTV európai zenei díjának átadóját „a világesemények változékonyságára” hivatkozva fújta le a szervező.



Világszinten Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Bad Bunny, Miley Cyrus vagy Nicki Minaj voltak az MTVA EMA zenei díj nagy esélyesei, a hazai előadók közül ajsa luna, Beton.Hofi, Co Lee, Hundred Sins és az Analog Balaton nyerhettek volna, de a novemberre tervezett esemény elmarad – írja a Politico a szervezők közleménye alapján.

A díjátadót november 5-én tartották volna Párizsban, és az MTV Európa-szerte közvetítette volna tévében is, de az Izrael ellen indított háború miatt az egész esemény elmarad.

„Látva a világesemények változékonyságát, úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a 2023-as MTV EMA szervezését, hogy megóvjuk több ezer munkatárs, csapattag, művész, rajongó és partner biztonságát, akik a világ különböző sarkaiból utaztak volna Párizsba, hogy életre keltsék a show-t” – írják. „Az MTV EMA a világ zenéjének éves ünnepsége.

De ahogy a lesújtó eseményeket nézzük Izraelben és Gázában, úgy érezzük, ez most nem az ünneplés pillanata.

Már több ezren odavesztek, így ez inkább a gyász ideje” – írják.

Franciaországban jelenleg magas a készültségi szint, mert amióta a Hamasz terrorszervezet megtámadta Izraelt, több bombafenyegetés is érkezett több francia reptérre, a Versailles-i Palotába és a Louvre-ba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató