2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Szijjártó Péter: "Mi békére, mások háborúra gondolnak, de nem vagyunk egyedül"

Ami a fegyverszállítás illeti, nagyon-nagyon világos álláspontunk van: minél több fegyvert szállítanak ebbe a háborúba, annál hosszabb ideig fog tartani és annál több ember fog meghalni – erről beszélt egy orosz televíziónak néhány napja Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ezzel magyarázta a tévének azt, hogy egyáltalán nem szállít fegyvert a magyar kormány. 

Humanitárius segítséget nyújtunk, és nagyszerű lenne, ha a nyugati szövetségesek sem szállítanának fegyvereket, hanem békét hoznának a régiónkba – tette hozzá a tárcavezető.

Újságírói kérdésre kitért arra, hogy a szlovák kormányt éppen megalakítani kívánó

Robert Fico olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt éreztetik a magyar kormánnyal, hogy hasonló állásponton álló kabinetet készül megalakítani a háború és a béke tekintetében is.

Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a háború kapcsán az európaiak mind ugyanazt gondolják: a háború rossz, ezért elítélik azt.

Amiben különbözünk, az az, amit a békéről gondolunk. Mi azt gondoljuk, hogy a háború végének most kell eljönnie. A csatatéren nincs megoldás. A csatatéren csak halott emberek vannak

– jegyezte meg a miniszter, majd kiemelte, hogy reményei szerint egyre több európai vezető áll majd erre az álláspontra.

Szijjártó Péter az interjú egyik részletét a közösségi oldalán is megosztotta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató