2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Gyurcsány bejelentette: Én viszem tovább ‘56 szellemiségét (Kurva anyádat)

Így emlékezett meg október 23-áról a baloldal vezére, az ukránokhoz hasonlította a pesti srácokat

Az október 23-i forradalom és szabadságharc apropójából Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott, előzetes videójában Nagy Imre képe előtt pózolt, elmondása szerint az egykori miniszterelnök arra emlékezteti őt, hogy „nem kell panaszkodni”, hanem cselekedni kell, akkor is, ha nem akarjuk, ha nehéz. Gyurcsány azt mondta, ez az önfeláldozás az, amiről '56 októbere szól. 

Beszédében Gyurcsány azt mondta, „október 23-a mára megszűnt a nemzet közös ünnepének lenni”, mert, mint érvelt, „a mai napon nincs állami megemlékezés, nincs állami ünnep. Megemlékezik a hivatalosság”, ezzel szemben azonban „vagyunk kevesen, akik őrizzük az ünnep szellemiségét”, természetesen ezalatt a Demokratikus Koalíciót értve. 

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint 1956 ünnepe nem egységes a nemzet lelkében.

Soha nem feledhetjük, hogy '56 hősei ugyanazért küzdöttek, amely még most is a magyarok legnagyobb vágya: a függetlenség és a Nyugathoz tartozás – közölte a Facebookon az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott beszéde keretében Gyurcsány Ferenc.

Az ünnep, ha igazi, meleg szeretettel költözik be a szívünkbe, értjük, hogy miből táplálkozik, mit jelentett akkor és mit jelent a maiaknak. És az ünnep ha igazi, akkor közös, és egyesít bennünket. Ma azonban nem csak testi valónkban, hanem gondolatainkban, érzéseinkben is távol állunk egymástól - fejtegette a volt miniszterelnök.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, Magyarországon megszűnt 1956 ünnepének össznépi jellege. Csak állami megemlékezés van és nincs állami ünnep. Megemlékezik a hivatalosság és megemlékeznek az ünnep őrzői. Előbbiek kiforgatják és meghamisítják az ünnep szellemiségét. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc szerint vannak, akik őrzik az ünnep szellemiségét, de nem hiszi, hogy Magyarországon van bárki is, aki október 23-án a nemzet egészeként tud beszélni, mert az ünnep megítélése nem egységes a nemzet lelkében.

A ma hatalmon lévők a DK elnöke szerint azt mondják, hogy akkor történt valami ezért és ezért, ma meg éppen ellenkezőleg, ezzel szemben a DK azt mondja, hogy akkor is és ma is ugyanaz történik. Szerinte a reményt akkor is és most is a Nyugat jelenti, a fenyegetést pedig a Szovjetunió, és annak jogutódja, Oroszország. Ahogy a pesti srácok sem akartak béketárgyalást folytatni az agresszorral, most sem hiszi, hogy a megtámadottnak Orbán Viktortól kell tanácsot kérni arról, hogyan állítsa helyre az integritását és a függetlenségét.

Nagyon sokan, akik egy új hazára vágynak, erőt tudnak meríteni a forradalmárokból és a mártír miniszterelnökből, Nagy Imréből. Október 23-át újra közössé kell majd tenni, mert egy független, demokratikus Magyarország számára ez az eredő pont kell legyen - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc egyébként egy rövid videóval hangolt a beszédre, amelyben elárulta, amikor az íróasztalánál ül, vele szemben Nagy Imre mindig figyelmezteti, hogy nem panaszkodni kell, hanem inkább tenni valamit.

Szerencsére tudósítónk, Bede Zsolt pontosan tudta, hogy ma ismét gyalázatra készülnek, ezért rájuk is mordult a rendezvényük előtt. Ide kattintva megtekinthető.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató