2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre hétfő reggel

Izrael hétfőn kora reggel légicsapásokkal bombázta a Gázai övezetet, repülőgépei pedig az éjszaka folyamán Dél-Libanonra mértek csapásokat, miközben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök összehívta vezető tábornokai és a háborús kabinet ülését, hogy értékeljék a konfliktus eszkalálódásának lehetőségét, írja a Reuters.

Izrael támadásai a Gázai övezet központjára és északi részére összpontosultak

– jelentette a palesztin média.

A gázai egészségügyi hatóságok szerint legalább 4600 ember halt meg Izrael kéthetes bombázásában, amely a Hamász október 7-i, dél-izraeli települések elleni ámokfutása után kezdődött, és amelyben 1400 ember halt meg, 212 embert pedig túszul ejtettek Gázában. A hétvégén felerősödtek azok a félelmek, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború egy szélesebb körű közel-keleti konfliktusba torkollhat, mivel Washington a térségben lévő amerikai érdekek jelentős veszélyeztetettségére figyelmeztetett. Továbbá bejelentették egy újabb fejlett légvédelmi rendszer telepítését is.

 

A Pentagon már eddig is jelentős haditengerészeti erőt küldött a Közel-Keletre, köztük két repülőgép-hordozót, támogató hajókat és mintegy 2000 tengerészgyalogost, hogy segítsen elrettenteni az Iránhoz közel álló félkatonai szervezetek támadásait.

 

(Pestisracok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató