2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

„Köpjön fel egy jó nagyot és álljon be alá!” – Baranyi Krisztinát taposta meg a Fradi vezérszurkolója

Ferencváros polgármestere szerint jó ötlet a Magyar Népköztársaság címerével provokálni október 23-án.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere vélhetően az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából Facebook-borítóképet cserélt.

Az új képen a forradalom jelképének számító lyukas zászló közepére a – vörös csillagot is magába foglaló – Magyar Népköztársaság címere van narancssárga cérnával „visszahelyezve”. A polgár kommentben tette hozzá, hogy a kép Sípos Zoltán „Vissza” című alkotása és a 23. ARC kiállításra készült. 

Ennek ellenére az új borítót több felháborodott kommentelő között Hamberger Ádám, a Ferencváros vezérszurkolója sem tudta szó nélkül hagyni, hozzászólásában a következőket üzente Baranyinak:

„»Tisztelt« Polgármester asszony! Biztosan ismeri a mondást, miszerint egy bizonyos szint fölött, nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. Nos, Ön ezzel a képpel olyan mélyre süllyedt, – pedig eddig is elég jól állt mélységek terén, hogy egyetlen dolgot tudok kérni a magam és büszke Ferencvárosi társaim nevében. Hunyja le a szemeit, gondoljon azokra a fiatal büszke Ferencvárosi srácokra, akik '56-ban életüket adták a HAZÁÉRT, a SZABADSÁGÉRT. Amint ez sikerült köpjön fel egy jó nagyot és álljon be alá! ÖRÖK DICSŐSÉG A PESTI SRÁCOKNAK! U.i.:Mielőtt elkezdene mindenféle “Orbánozós, Fideszezős” magyarázkodást…Senki nem kíváncsi rá.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató