2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Vizsgálatot rendeltek el a Nemzeti Múzeumban látható buzipropaganda miatt

Dúró Dóra (Mi Hazánk) megdöbbentőnek nevezte, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető nemzetközi sajtófotó-kiállításon LMBTQ-propaganda folyik, miközben a gyermekvédelmi törvény elvileg tiltja az ilyesmit.

A múzeumba látogatók "szembesülhetnek azzal, hogy a 2022-es év legfontosabb történése az LMBTQ+ kisebbség elleni erőszak" - fogalmazott. A múzeum honlapján annyi szerepel, hogy 14 éven aluliaknak felnőtt felügyelete mellett ajánlott - tette hozzá azt kérdezve, ez-e az az értékrend, amelyet az intézménynek közvetítenie kell.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában visszautasítva az LMBTQ-propaganda vádját, azt mondta:

a dokumentarista célú World Press Photo kiállítás egy befogadott kiállítás, tartalmába a Magyar Nemzeti Múzeum nem szólhat bele, a képeket nemzetközi zsűri válogatja és külföldi kurátor véglegesíti.

Abban azonban egyetért, hogy a kiállítás néhány fotója felvetheti a gyermekvédelemmel kapcsolatos szabályok sérelmét, ezért a tárca vizsgálatot rendelt el - jelezte.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató