2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Csintalan: Ha lenne lehetőségem Izraelbe menni, lőnék (VIDEÓ)

Szerinte ez nem csak belső indulat, komoly racionalitás is van benne. 

Izraelről és a két hete kitört háborúról szólt Fiala János YouTube-on is futó „rádiós” műsora, a KeljFel Jancsi. A műsorvezetőn kívül Csintalan Sándor és Horn Gábor jelent meg a stúdióban, hogy az október 7-én kitört újabb izraeli-palesztin háborúról beszélgessenek, és mint kiderült, mindhárman rendelkeznek személyes érintettséggel a kérdésben.

Az egykori SZDSZ-es államtitkár pont mostanában tervezett egy utazást kint élő rokonaihoz, 15 éves gyerekét is el akarta vinni a Szentföldre, de a tragikus események miatt értelemszerűen ez eltolódott.

MINT MESÉLTE, ROKONA AZZAL HÍVTA FEL, HOGY MOST VONULT BE A HÁROM GYEREKE A HADSEREGBE, EZÉRT NEM AKTUÁLIS A LÁTOGATÁS.

Fialának pedig a nagynénje tartózkodott Netanyában a Hamász támadásakor. A műsorvezető elmesélte, hogy milyen kalandos úton – először hajóval, majd repülővel –, saját közbenjárásával kivívott magyar diplomáciai segítséggel tudott hazajutni édesanyja testvére.

A legérdekesebb jelenet akkor játszódott le a stúdióban, amikor  Csintalan Sándor arról beszélt, nem tudja, hogy hálás legyen-e a sorsnak, hogy nem tud Izraelbe menni.

Arra a kérdésre, hogy mit csinálna, ha lenne erre lehetősége, úgy felelt: lőne.

FIALA ÚJABB KÉRDÉSÉRE CSINTALAN AZT MONDTA, HOGY EBBÉLI SZÁNDÉKÁBAN A BELSŐ INDULAT MELLETT KOMOLY RACIONALITÁS IS VAN.
„És mi az, hogy ennek az ügynek kapcsán »Szabadságot Palesztinának«-történet van még a nyugati sajtóban is? Ott van, megkapták Gázát! Kivonultak!” – mondta az (újfent) MSZP-s politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató