2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Kamu Geri: a Fidesznek jelöltje sincs, csak a hazug propagandája van

"A brutális kormányzati megszorítások és az elszabaduló energiaárak ellenére a főváros fenntartotta, sőt javította a városi közszolgáltatások színvonalát" - írta az alkalmatlan főpolgármester, Karácsony Gergely.

A budapesti főpolgármester a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben csütörtök délelőtt kiemelte, hogy mindezt úgy tudták megcsinálni, hogy a közösségi közlekedés utolsó háromhavi kiadásait egy áthidaló banki konstrukcióval átvitték a jövőre.

"Nem szívesen tettük, de még mindig ez volt a legjobb a városnak" - fogalmazott a főpolgármester, majd hozzátette: "jött is a fideszes papagáj-kommandó, hogy eladósítottuk a várost. Vagy talán nem is papagáj, inkább bagoly, ami a verébre mondja, hogy nagyfejű."

Karácsony szerint pont a kormány került adósságspirálba, ugyanis az államadóság mértéke egészen "brutális", 52 727 milliárd forint, 2019-ben, a válság előtt 31 225 milliárd forint volt. Ez 69 százalékos növekedés - emelte ki a városvezető.

A főváros - mint olvasható - ehhez nem járult hozzá, mert bár szerettek volna több évre átnyúló kedvezményes hitelt felvenni, nem lehetett. "Nem engedték, mert azt akarták, hogy a kormány által saját politikájának finanszírozására felvett hitelek törlesztéséhez járuljunk hozzá jobban, mint az előző városvezetés. Ezt támadjuk bíróságon" - fogalmazott a főpolgármester.

Végül úgy fogalmazott, hogy a kormány a kiadásaihoz képest 132 százalékon adósította el az országot több évre. "Mi a kiadásaink 8,5 százalékát érintő áthidaló banki konstrukciót választottunk a város biztonságos működtetése és fejlesztése érdekében". 

"Ez a Fidesz, ennyit tudnak. Nincs jelöltjük, nincs politikai ajánlatuk Budapestnek, egy valamijük van: a hazug propaganda".
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató