2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Verhofstadtnak az amerikai képviselőházról is Orbán Viktor jutott eszébe

Guy Verhofstadt az X közösségi felületén mondta el véleményét az Egyesült Államok képviselőházának legújabb házelnökéről. Szerinte Mike Johnson republikánus képviselő a nők jogai, valamint az Ukrajnának nyújtandó támogatások ellen van. Azonban Orbán Viktort is belekeverte a bejegyzésébe.

Korábban mi is beszámoltunk róla, Mike Johnson képviselő lett a Republikánus Párt legújabb jelöltje az Egyesült Államok képviselőházának elnöki posztjára kedd este.

Johnsont csak néhány órával azután jelölték, hogy a többségi frakcióvezető Tom Emmer legyőzte Johnsont és hat másik jelöltet a házelnöki posztért zajló küzdelemben, majd gyorsan visszalépett, miután nem sikerült megszereznie a szükséges támogatást.

AZONBAN MIKE JOHNSON SIKERREL JÁRT.

Erre a hírre pedig Guy Verhofstadt az X-en reagált. Az EP-képviselő megtalálta a közös pontot a republikánus politikus, Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.

Ellenzi a nők jogait, az Ukrajnának nyújtott segélyt, a melegházasságot és választási végeredményeket, ha azok nem a győzelmét hirdetik. Az orosz vagy a magyar parlament vezetője lehet ő? Nem, egy MAGA republikánus, valamint a képviselőház új elnöke. A régi republikánusok sírnak a sírjukban

– írta a politikus közösségi felületén.

A MAGA republikánus kifejezés arra utal, hogy Mike Johnson Donald Trump támogatója, szövetségese.

Nem sokkal korábban az verte ki a biztosítékot Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselőnél, hogy Orbán Viktor részt vett egy kínai politikai fórumon, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozott.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató