2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A lengyelek lebuktatták az EU-t, hogy mit művel Magyarországgal és az uniós pénzekkel

Már a lengyel EP-képviselő is bátran beszél arról, hogy az Európai Unió zsarolással akarja rávenni Magyarországot, hogy ne akadályozza meg Ukrajna 50 milliárd eurós támogatását. Eközben Lengyelország a választások után vélhetően hamar pénzhez jut.

 

„Magyarország hozzáállása nem állíthatja meg az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást, hiszen gondja akadt a gazdaságával, és eközben terítéken vannak az eddigi, illetve a következő évekre vonatkozó uniós forrásai"

– közölte sokatmondóan Andrzej Halicki lengyel EP-képviselő.

A Rzeczpospolita több cikkében is foglalkozik az uniós források kérdésével, a következtetés pedig egyértelmű: az Európai Unió kizárólag politikai alapon dönt a pénzek utalásáról, minden más csak olcsó kifogás.

Egy másik beszámoló teljesen egyértelműen fogalmaz: a Helyreállítási Alap politika, nem könyvelés.

A szerző szerint az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az elmúlt öt év talán legnagyobb győzelmét ünnepelhette a lengyel választások eredményével, mert a stratégiája meghozta a várt sikert. Von der Leyen úgy döntött, egyetlen centet sem fizet Mateusz Morawiecki csapatának, Donald Tusk győzelmét követően pedig vélhetően rövid időn belül a források felszabadításával jutalmazza meg Lengyelországot.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató