2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Dől a pénz Iványiékhoz

Jótékonysági koncertet tartottak a szegedi Új Zsinagógában, hogy legyen miből a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanárait kifizetni, ám még ez az összeg sem lesz elég, hogy a pedagógusok bérét teljesen és időben kompenzálják.

Csütörtökön este a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium támogatására tartottak jótékonysági koncertet Szegeden az Új Zsinagógában, melynek keretében végül 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze.

Az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott intézmény komoly finanszírozási gondokkal küzd. 

Az adóhivatal a nyártól kezdve több mint félmilliárd forintot vont el az egyház intézményeitől, és

az Államkincstártól azért nem került át az állami oktatási normatíva kifizetése az iskolafenntartóhoz, mert a NAV tartozások miatt elvonta a pénzt.

Emiatt a szegedi iskolában a tanárok fizetései jelentős késéssel, a júniusi, júliusi bérek csak szeptemberben futottak be, és akkor sem a teljes összegben.

Emellett a NAV végrehajtási felfüggesztést adott az Oltalom Karitatív Egyesületnek, és átutalta az adófizetők nekik felajánlott 1 százalékát, több mint 71 millió forintot.

Iványi köszönetet mondott „a sok civil felajánlásért, és a NAV-nak is azért, mert belátták: ezt a pénzt nekünk és nem nekik szánták. Ez a nagy összeg sajnos csak a töredékét fedezi a fizetési kötelezettségeinknek, de mégis fontos jele a jogszerűség és a józan ész győzelmének az öncélú gonoszság felett”.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy 

a Belügyminisztérium országszerte 10-12 fős hivatali ellenőrcsoportokat küldött az intézményeinkbe, mondván, hogy mivel nem fizetünk, biztosan nem végezzük el a vállalt feladatainkat.

Hozzátette: „nagyon kedves ellenőrök érkeztek hozzánk, akik, ahogy minden eddigi esteben, úgy most sem találtak semmilyen elmaradást, hibát a szolgáltatásainkban."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató