2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A Mi Hazánk elérte: mostantól 18 év alattiaknak tilos megnézniük a Nemzeti Múzeum kiállítását

A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt.

Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat, megállapítva a törvénysértést – írja közleményében Duró Dóra elnökhelyettes.

A párt politikusa törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől „a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt,

azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+ kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.”

Duró Dóra közlése szerint a megkeresésére válaszul Csák János közölte, hogy „a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet”.

A World Press Photo kiállítás november 5-éig látható a Nemzeti Múzeumban, péntekenként, szombatonként és az utolsó napon meghosszabbított nyitva tartással, erre Duró Dóra sikere nyomán nyilván fokozottan is szükség lesz. Az intézmény honlapján e poszt élesítése pillanatában még ez olvasható: „Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiállítás látogatása 14 éves kor alatt felnőtt felügyelete mellett ajánlott!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató