2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Dömötör Csaba elmondta, hogy mik lesznek a nemzeti kozultáció fő témái

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van – alapvetően a brüsszeli intézményekkel –, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát, végső soron pedig azt, hogy a saját kezünkben tudjuk-e tartani a jövőről szóló döntéseket – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebook-oldalán megosztott videójában.

Dömötör Csaba megjegyezte: a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos.

– Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz–ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat – fogalmazott. Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

– Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál – hangsúlyozta Dömötör Csaba.
Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. – A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből – tette hozzá.

– Ennek ellenére Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak – emelte ki az államtitkár.
Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd a véleményeket, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól pluszpénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda.

– A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják – mondta a politikus.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató