2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Havas: "Na nehogy már még Hitlert is a Mindenhatóra kenjük"

Az eredmény lehet egyik oldalon Hitler vagy Putyin, a másik oldalon Semmelweis meg Beethoven. 

Szerdán orvosnál voltam. Nem viccelek, 3 óra 10 percet ültem szemben egy diabetológussal. Nem csak az egészségemről volt szó, az eutanáziával kapcsolatos Facebook-bejegyzésemről is. A doktornő közölte, hogy az ő felfogása szerint, amit kaptunk – mármint az életet – csak az veheti el, aki adta.

Lehet, hogy földhözragadt vagyok, de nálam a fogantatásban sem istennek, sem semmiféle felsőbb hatalomnak nincs szerepe. Hétköznapi dologról van szó, ami a természetben naponta milliószor megtörténik, a petesejt találkozik a hímivarsejttel, növények esetében a virágpor (ez tartalmazza a hímivarsejtet) beporzás esetén összeér a magkezdeménnyel/bibével (tisztára, mint a népdalokban). Hogy aztán az emberek esetében a fogantatás milyen eredménnyel jár, azt végképp ne kenjük a mindenhatóra, mert az eredmény lehet egyik oldalon Hitler vagy Putyin, a másik oldalon Semmelweis meg Beethoven. A doktornő még a végén képes lett volna istenre fogni Hitler rémtetteit, pedig ő nem tehet arról, hogy 1888. júliusában Klara Pölzl teherbe esett Schicklgrubertől, majd 9 hónap múlva világra jött az az emberforma szörnyeteg, akit a világ Adolf Hitlerként ismert meg.  

Na, és mi a helyzet az anyák megmentőjével?

Semmelweis Ignác születéséhez sincs a mindenhatónak semmi köze, annyi történt, hogy 1818. júliusában Teresia Müller meg Josef Semmelweis szerelmi együttlétének eredményeként világra jött egy zseni. 

Egyébként még szóba került a tényleges életfogytiglan is, meg naná, hogy a halálbüntetés is. Mit mondjak, a Fidesz tényleg nem, hogy naponta, de óránként szondázza a közvéleményt, és ez egészen addig sikeres, amíg olyan bonyolult fogalmakkal operálnak a normális emberek, mint hogy emberi méltóság, mint velünk született, elidegeníthetetlen jog (azt meg már én szégyelltem volna, ha előjövök a ,»Ne ölj!« ősi tilalmával).  

A Fidesz nem csak a jogszolgáltatásban, de a társadalmi életben is primitív szlogeneket hangoztat. Legjobb példa Lázár János szövege, miszerint mindenki annyit ér, amennyije van, illetve Lölő a jachtját azért érdemli meg, mert okosabb Bill Gatesnél, aki pechére nem Felcsúton járt általános iskolába.  

Egyébként pedig az is kiderült 3 óra 10 perc alatt, hogy mindent rosszul tudok, az inzulint például , »…nem hasba szúrjuk, Havas úr, hanem a mellkasba, de nem ám úgy, hogy belecsippentünk a húsba, hanem csak éppen két ujjal érintjük azt a területet, ahova aztán merőlegesen beszúrjuk a tűt, de nem ám azt az iciri-picirit, ami  a csecsemőknek van, hanem egy normális, felnőttekre méretezett, nyolcas kaliberűt, és azért tesszük ezt Havas úr, hogy ne menjen pocsékba az inzulin fele úgy, mint magánál az elmúlt 10 évben!«”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató