2023. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon-4°

Százakat vettek őrizetbe a Gázai övezet izraeli bombázása elleni tüntetésen New Yorkban

A helyszínen készült fényképeken bilincsbe vert fiatalok hosszú sora látható. 

Több száz embert őrizetbe vettek a hatóságok pénteken New Yorkban egy zsidó mozgalom által szervezett, a Gázai övezet izraeli bombázása elleni tüntetésen - közölte a rendőrség és a szervezők.

A New York-i rendőrség legalább 200 ember őrizetbe vételéről számolt be, a szervezők pedig azt állították, hogy több mint 300 embert tartóztattak le, amikor a tüntetést a New York-i Grand Central pályaudvaron belül feloszlatták.

A helyszínen készült fényképeken bilincsbe vert fiatalok hosszú sora látható, akik fekete pulóvereket viseltek, amelyeken fehérrel a "Nem a mi nevünkben (történik)"  és a "Tűzszűnet", valamint a "Tűzszünetet most" felirat volt olvasható.

A tömeges ülősztrájkot a Jewish Voice for Peace-New York City, vagyis a Zsidó Hang a Békéért csoport New York-i részlege szervezte, amely részeként több ezer résztvevő zárta el a vasútállomás fő csarnokát. Ez volt "a legnagyobb polgári engedetlenségi akció, amelyet New York City húsz éve látott" - mondták.

A felvételeken látszott, hogy az állomás tele van tüntetőkkel, akik "A palesztinoknak szabadnak kell lenniük" és "Gyászoljuk a halottakat, harcoljunk, mint a pokol az élőkért" feliratú transzparenseket is feltartottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató