2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Bekötött szemű komcsi diákok akcióztak a Nemzeti Múzeum előtt

A valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik! címmel akciózott az Egységes Diákfront a Nemzeti Múzeum előtt. A 18 éven aluliak kitiltása a World Press kiállításról helyett a valódi oktatási reformok szükségességére hívták fel a figyelmet. Az aHang videója szerint a bekötött szemű diákok a 7IGEN-es alternatív népszavazás kérdéseit tartották a kezükben, ezeket a 7igen weboldalán lehet megismerni.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás egyik kérdését sem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság. Volt, amelyiket a bizottság túl hosszúnak találta, volt, ami szerintük nem volt elég egyértelmű. Bár a benyújtók a döntést megtámadták a Kúrián, végül ez sem vezetett eredményre.

A szervezőknek az a célja, hogy több mint 200 ezer ember vegyen részt az alternatív népszavazáson. A népszavazás eredményével nem csak belföldön, de európai uniós szinten is szeretnének nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt.

Dúró Dóra törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, „azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – fejtette ki Dúró.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató