2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Izrael reagál a mahacskalai repülőtéren zajló zavargásokra

A mahacskalai zavargások után Izrael felszólította az Orosz Föderációt, hogy biztosítsa a zsidók biztonságát.

Izrael figyelemmel kíséri a dagesztáni fejleményeket, és elvárja, hogy az orosz hatóságok gondoskodjanak a zsidók és az izraeliek biztonságáról a mahacshkalai repülőtéren történt zavargásokról szóló jelentések fényében - közölte közös nyilatkozatában az izraeli miniszterelnöki hivatal és a külügyminisztérium.

"A Miniszterelnöki Hivatal, a Külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Tanács figyelemmel követi a dél-oroszországi Dagesztánban zajló fejleményeket. Izrael elvárja az orosz rendvédelmi szervektől, hogy megvédjék minden izraeli állampolgár és zsidó biztonságát, bárhol is tartózkodjanak, és határozottan lépjenek fel a pogromisták és a zsidók és izraeliek ellen irányuló kegyetlen uszítás ellen"

- áll a közleményben.

Vasárnap Mahacskalában helyi lakosok betörtek a repülőtér kifutópályájára, miután megérkezett egy Tel-Avivból érkező járat. A jelentések szerint a betörők feltehetően az érkező izraeli állampolgárokat keresték. A Rosaviation közölte, hogy a mahacskalai repülőtér úgy döntött, hogy ideiglenesen lezárja az érkező és induló járatokat, az intézkedések a helyzet normalizálódásáig lesznek érvényben. Tömeges rendbontás miatt büntetőeljárás indult.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató