2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Még a félnótás Szabó Bálint is bejelentkezett a főpolgármesteri címért

Vasárnap este Facebook-oldalán jelentette be Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő, hogy ő is elindul jövőre Budapesten a főpolgármester-választáson. A politikus szerint Magyarországon a miniszterelnökkel szemben már csak a főpolgármesteri tisztség vehető komolyan.



Szabó szerint viszont a mostani városvezetés visszaélt ezzel a lehetőséggel. Szerinte az ellenzékieknek olyan vezetőre van szüksége akivel, ha kimennek az utcára, akkor „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is”.

Szabó Bálintot a Pesti Központi Kerületi Bírósághivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen másfél év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta.

Az ítélet szerint 2022. szeptember 21-én a képviselő a közlekedési szabályokat megszegve csatlakozott egy védett személyt szállító konvojhoz, majd erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök munkáját. Ezt követően egy demonstráción a rendőrségi intézkedést feltartva másokban riadalmat, megbotránkozást keltett.

„A képviselőnek törvényi kötelezettsége lett volna jelentenie a vele szemben hozott ítéletet, ezt a mai napig nem tette meg” – mondta Martonosi Éva jegyző.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató