2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orbán túl sokat provokálta az EU-t! - írja a Le Figaro

A szerző szerint Brüsszel már meg sem lepődik a magyar kormányfő kihágásain.

A Le Figaro brüsszeli tudósítója online cikkében arról ír, hogy Orbán Viktor már annyit provokálta az európai Uniót, hogy Brüsszel már nem is reagál a legújabb kihágásaira.

A cikkben szóba kerül a magyar miniszterelnök találkozója Vlagyimir Putyinnal, és azt írják, Orbán büszkén nyilatkozott kettejük kapcsolatáról Brüsszelben. 

„Minden kommunikációs vonalat nyitva tartunk az oroszokkal. Ellenkező esetben nem lesz esély a békére”

 – jelentette ki. 

Orbán a hét elején bírálta Brüsszelt is, amikor a Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Bizottságot. Az uniós költségvetés felülvizsgálatával kapcsolatban Orbán azt javasolta, hogy az EU ne köteleződjön el egy évnél továbbra Ukrajna támogatása irányába.

A brüsszeli csúcstalálkozón több állam- és kormányfő is elmondta, mit gondol Orbán és Putyin találkozójáról. Míg Xavier Bettel, a leköszönő luxemburgi miniszterelnök szerint Orbán Putyinnal való találkozója „egy felemelt középső ujj volt minden katonának, minden ukránnak, akik nap mint nap meghalnak, és akiknek el kell szenvedniük az orosz támadásokat”, Emmanuel Macron szerint viszont hasznos lehet a két államférfi jó viszonya. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató