2024. február 21. - Eleonóra
EUR : 389.04
USD : 360.29
Időjárás ikon

Putyin: Azt látjuk, hogy a Közel-Keleten a terroristák megbüntetése helyett a kollektív felelősség alapján bosszút állnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök Novo-Ogarjovóban a biztonsági szervek vezetőivel tartott megbeszélést a dagesztáni zavargásokról és a közel-keleti helyzetről.Putyin szerint az előző nap lezajlott zavargásokat a közösségi médián keresztül Ukrajnából szították a nyugati titkosszolgálatok.

“NEM VAGYOK BIZTOS BENNE, HOGY A KIJEVI MAGAS RANGÚ IRÁNYÍTÓI MIND TUDJÁK, HOGY MIT CSINÁLNAK AZ ALÁRENDELTJEIK, POGROMOKAT SZÍTANAK OROSZORSZÁGBAN” – MONDTA.

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy az orosz különleges szolgálatoknak és a bűnüldöző szerveknek határozottan fel kell lépniük az ország alkotmányának védelme érdekében.

Az elnök utasította a regionális vezetőket és a rendfenntartó erőket, hogy időben cselekedjenek az etnikumok és vallások közötti harmónia védelme érdekében.

Válság a Közel-Keleten

"Emlékszünk, hogyan kezdődött a közel-keleti válság jelenlegi fordulója - egy Izrael és más országok békés polgárai ellen Izrael területén elkövetett terrortámadással. 

“AZT LÁTJUK, HOGY A KÖZEL-KELETEN A TERRORISTÁK MEGBÜNTETÉSE HELYETT A KOLLEKTÍV FELELŐSSÉG ELVE ALAPJÁN BOSSZÚT ÁLLNAK” – MONDTA AZ ELNÖK.

Szerinte a térségben kialakult helyzetet a megosztásra próbálják felhasználni, többek között hazugságokkal, provokációkkal és agresszióval.

Az államfő hangsúlyozta, hogy "a Gázai övezetben most zajló szörnyű események, amikor ártatlan emberek százezreit ölik meg válogatás nélkül, akiknek egyszerűen nincs hová menekülniük, nincs hová elbújniuk a bombázások elől, semmilyen módon nem igazolhatók".

“AMIKOR AZ EMBER A VÉRES, HALOTT GYEREKEKET, AZ IDŐSEK SZENVEDÉSÉT, AZ ORVOSOK HALÁLÁT NÉZI – ÖKÖLBE SZORUL AZ ÖKLÜNK, DE AZ ÉRZELMEK ELFOGADHATATLANOK” – HANGSÚLYOZTA PUTYIN.

Az amerikai elit és szatellitái a globális instabilitás fő haszonélvezői – mondta az elnök.

Az USA-nak állandó káoszra van szüksége a Közel-Keleten, ezért lejáratják azokat, akik készek megállítani a vérontást, még az ENSZ-t is zaklatják - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"Nem tartós béke kell nekik a szent földön, hanem állandó káosz a Közel-Keleten, ezért minden lehetséges módon lejáratják azokat az országokat, amelyek ragaszkodnak az azonnali tűzszünethez a Gázai övezetben, a vérontás leállításához, és készek hozzájárulni a válság megoldásához.". Még az ENSZ-t is, a világközösség világosan kifejezett álláspontját is támadások, valóságos zaklatás, lejáratási kísérletek érik" - mondta Putyin a találkozón.

“AZ AMERIKAI TÍPUSÚ, EGY HEGEMÓNNAL RENDELKEZŐ VILÁG MEGSEMMISÜL, ÉS FOKOZATOSAN A MÚLTÉ LESZ, DE AZ USA EZT NEM AKARJA ELFOGADNI” – MAGYARÁZTA.

Putyin ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország közel-keleti álláspontjában soha nem volt önérdek és kettős játszma.

“A MEGOLDÁS KULCSA EGY TELJES JOGÚ PALESZTIN ÁLLAM LÉTREHOZÁSÁBAN REJLIK” – HANGSÚLYOZTA AZ ÁLLAMFŐ.

 

Világrend

Oroszország a csatatéren harcol a jövőért és a tisztességes világrend elveiért – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„Ma Oroszország nemcsak aktívan részt vesz egy új, igazságosabb, többpólusú világ kialakításában, amely egyenlő jogokkal és lehetőségekkel rendelkezik minden ország és civilizáció számára, hanem nem csak egyike vagyunk ennek az objektív történelmi folyamatnak, többet is elmondok, és ezt mindenki tudja, a jövőnkért Oroszország a csatatéren harcol a tisztességes világrend elveiért, az országok és népek szabadságáért” – mondta Putyin a találkozón.

"Csak segíthetünk Palesztinának a tragédia mögött állók elleni küzdelemben. Mi Oroszország vagyunk, és egy különleges katonai művelet részeként, pontosan velük harcolunk ellenük. Magunkért és azokért is, akik a valódi, igazi szabadságra törekednek. .” – mondta Putyin a dagesztáni helyzetről tartott találkozón.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató