2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Szlovákia még ma felvonultatja haderejét a magyar határnál

Szlovákia hétfő este nagy erőket vonultat fel a Magyarországgal közös határán – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matus Sutaj Estok belügyminiszter a szlovák Teraz hírügynökség szerint. Szlovákia a Gázai övezetben kialakult helyzet, valamint a lehetséges biztonsági fenyegetések miatt döntött így.„Az embereknek egyszerre kell békésebben és biztonságosabban élniük annak fényében, ami a világban történik” – hangsúlyozta Robert Fico, hozzátéve:

Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorista szervezetek megjelenését eredményezheti.

A Teraz szerint a miniszterelnök üdvözölte, hogy a szlovák minisztérium az illegális bevándorlás kezelését prioritásnak tekinti. Hozzátette, hogy a belügyminisztérium és a Szlovák Köztársaság fegyveres erői „elég nagy élőerőt és jelentős mennyiségű hadifelszerelést” telepítenek a teljes magyarországi zöldhatárhoz.

Sutaj Estok hangsúlyozta: a zöldhatár teljes körű védelmére törekednek. A szlovák minisztérium ehhez masszív személyi és technikai támogatást tervez bevetni. Kijelentette, hogy a helyzet világszerte rendkívül súlyos. A miniszter nagy illegális bevándorlási hullámra számít, ezért kérte a biztonsági tanács összehívását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató