2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Véres Halloween-bulik Amerikában, többen meghaltak

Többen meghaltak és csaknem 50 ember sebesült meg a Halloweenhez köthető ünnepségeken, összejöveteleken az Egyesült Államok nagyvárosaiban történt lövöldözésekben vasárnapra virradóra.

A floridai Tampában egy zsúfolt szórakozónegyedben két csoport nézeteltérése vezetett lövöldözéshez, amelyben két ember meghalt, 18-an megsebesültek. A két áldozat egyike egy 14 éves fekete férfi és egy 20 éves fehér férfi - közölte a rendőrség.

A hatóságok szerint ugyanis legalább két lövöldöző volt a tettes. Egyelőre nem világos, hogy az incidensben megsérült mind a 18 ember lőtt vagy egyéb sérüléseket szenvedett-e.

Indianapolisban egy nagy létszámú házibuliban egy ember meghalt és 9 megsebesült egy lövöldözésben. A sérültek állapota stabil, a lövöldözés okát nem közölték.


Chicagóban szintén a Halloween alkalmából tartott ünnepségen 15 ember sebesült meg vasárnapra virradóra, amikor egy fegyveres nyitott tüzet rájuk.

Az áldozatok között hat 26 és 53 év közötti nő és kilenc férfi van - közölte a chicagói rendőrség. Ketten továbbra is kritikus állapotban vannak: egy 26 éves nő, akit a bal csípőjén és a jobb fenekén lőttek meg, és egy 48 éves férfi, aki három lőtt sebet szerzett a csípőjén és a combján.

A rendőrök nem sokkal később elfogták a gyanúsítottat, akinél a lőfegyvert is megtalálták.

Atlanta belvárosában, a Georgia Állami Egyetem területén 4 embert, köztük két diákot lőttek meg vasárnap virradóra. A rendőrség beszámolója szerint két csoport vitája fajult el egy benzinkútnál, de gyanúsítottat egyelőre nem tudtak őrizetbe venni az ügyben. Az áldozatok közül egy állapota válságos.

A lövöldözésre reagálva a több tízezer diákot oktató egyetem vezetése azt közölte, hogy gyakoribbá teszik az intézmény területén a járőrözést a biztonság növelése érdekében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató