2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

11 éves gyereket választottak a Pride főmarsalljának

A szülők szerint a kislány 18 hónapos kora óta él transzneműként.

A Pride rendezvénysorozat eddigi, 18 éves történetének legfiatalabb főmarsallját mutatták be: egy mindössze 11 éves transznemű kislány – azaz kisfiú – nemrég „történelmet írt” azzal, hogy az Orlando Pride felvonulás nagykövetévé vált. Dempsey Jara szülei kíséretében, egy nyitott tetejű autóban vonult végig a kétszázezres tömegben, ölében egy kiskutyával, rózsaszín szív alakú napszemüvegben és virágos ruhában – írta a Pink News LMBTQ-portálra hivatkozva a Mandiner.

Édesanyja, Jaime Jara elmondta, hogy Dempsey már 18 hónapos korától transzneműként él, nyíltan is vállalva az új nemét: lányos ruhákat visel és hosszú hajat növesztett. Szüleit korábban gyermekbántalmazással vádolták, mondván, hogy végzetes pszichés következményei lehetnek annak, ha összezavarják egy fejlődésben lévő gyermek nemi identitását.

Ennek ellenére 2019-ben a szülők megváltoztatták Dempsey születési anyakönyvi kivonatát, így mindössze 7 évesen hivatalosan is lány lett. Felmerül a kérdés, hogy egy másfél éves kisfiú hogyan tudja kifejezni transz identitását.

Még egy 11 éves gyerek sem rendelkezik olyan belátási képességgel, amely elegendő lenne ahhoz, hogy az egész hátralévő életét meghatározó döntést hozzon születési neme megváltoztatásáról – az LMBTQ közösség pedig büszkén mutogatja, mint jelképet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató