2023. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon-4°

A Népszava firkásza: "A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés, mint a dohányzás és a bokatörés között"

Az alábbiakat írja Batka Zoltán, a kommunista lap munkatársa.

„A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés mint mondjuk a dohányzás és a bokatörés között: aki cigizve sétál néha elbotlik. Vagy nem. Magyarországon például 80-as évek óta több tízezer muszlim, arab származású él – még a fidesznek is van ilyen képviselője – az utóbbi évtizedben pedig sok százezer menekült kelt át az országon. Azonban terroristák kizárólag hófehér bőrű, többségében szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget hirdető magyarokból lettek. Az eddig egyetlen dzsihádistánk is a kecskeméti piaristáknál érettségizett magyar fiú volt. A terror nem származás, nem bőrszín, nem nemzetiség kérdése. 

Élő bombává alakítható személyiségzavaros alak akad minden társadalomban, csőstül.

Terrorhoz elsősorban finanszírozó kell. Például az olyan közel-keleti pénzeszsákok, akik hála orbánéknak százasával kaptak letelepedési kötvényt érdemi nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül. Hasonlóan mint Nyugaton, ahol rövidlátó politikai megfontolásokból hagyták évtizedekig, hogy a szövetséges Szaúdból finanszírozott, európai értékekkel szögesen ellentétes fundamentalista ideológiát hirdető mecsetek legyenek a kinti muszlim kisebbség közösségi központjai, amelyek közül később nem egy terrorista keltetőként is funkcionált.

Mivel Magyarországon 2010 előtt az Arab-Félszigetről nemzetbiztonsági okok miatt még turistavízumot is nagyon nehezen lehetett kapni, így nálunk nem tudott kialakulni iszlamista network. Azonban a terrorkérdés nálunk is ketyeg: Európa-szerte az iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a „bennszülött” fehér, szélsőjobboldali terrorizmus.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató