2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

„Ha az arab országok se fogadják be őket, mi miért veszélyeztessük a biztonságunkat?”

A Brexit-vezér Nigel Farage a Tucker Carlsonnak az X-en (korábban Twitter) adott interjújában a palesztin menekültek befogadása ellen érvelt, arra figyelmeztetve, hogy nagy részük szimpatizálna a Hamász terroristáival, és ezért veszélyt jelentene az Egyesült Királyság nemzetbiztonságára.

Nigel Farage – aki óvatosságra intett a növekvő terrorizmus tükrében – a növekvő baloldali nyomásra reflektált, miszerint az Egyesült Királyságnak a Gázai övezetből kéne menekülteket befogadni. A beszélgetésben azt mondta, hogy 

bár a múltban volt példa a menekültek sikeres integrációjára, és a brit etikát a keresztény jótékonyság határozza meg, minden kormány elsődleges kötelessége saját országának integritása, és elsősorban az állampolgárok biztonsága.

A Brexit-vezér úgy érvelt, hogy a közel-keleti regionális arab hatalmaknak kellene a palesztinok befogadására kötelezniük magukat. Szerinte Nagy-Britannia az elmúlt években több százezer menekültet fogadott be többek között Afganisztánból, Hongkongból, Szíriából és Ukrajnából, így elsősorban most nem a britek kötelességei vannak napirenden.

Ha az arab országok se fogadják be őket, mi miért veszélyeztessük a biztonságunkat?

Farage szerint azért csak Európában tombol a bűntudat kultúrája, mert a nyugati keresztény nemzetek hagyták, hogy a marxizmus vírusa eluralkodjon rajtuk. Önkritikát gyakorolva a marxizmus terjedését nem a woke-baloldal sikerének könyvelte el, hanem szerinte arról van szó, hogy a konzervatívoknak nem volt bátorságuk szembeszállni ezzel a jelenséggel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató