2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Medvegyev: A korcsok végre felismerték a szerepüket a torzszülöttek cirkuszában

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács (SB) elnökhelyettese szarkasztikusan megköszönte a Carlsberg sörgyártó cégnek az oroszországi beruházásokat és a frontnak nyújtott segítséget a Telegramon. Medvegyev arra reagált, hogy a Carlsberg egyfajta sértésnek vette, hogy az orosz üzletben való részesedésüket az orosz államnak adták át.

Milyen szép is ez! A korcsok végre felismerték a szerepüket a torzszülöttek cirkuszában, és nyüszítenek

– fogalmazott a bejegyzésében az SB elnökhelyettese, aki megemlítette azt is, hogy a cég korábban más nyugati vállalatokhoz hasonlóan maga is politikai okokból hagyta el Oroszországot, leállította a munkát és a szállításokat, és megtagadta az orosz partnerekkel szembeni kötelezettségeinek teljesítését.

Szankciókat vetnek ki és fegyvereket adnak az ukrán rezsimnek, de nyavalyognak, ha az orosz állam pénzzé teszi az egykori tulajdonukat. Köszönjük azokat a befektetéseket, amelyek most Oroszországnak dolgoznak, megtöltve ezzel a költségvetést. Az erős költségvetés a frontot segíti, így ebben a tekintetben az eszetlen dánok is hozzájárulnak a modern orosz fegyverekhez

– írta a Telegramon Dmitrij Medvegyev. 

 Az ügy egészen júliusig nyúlik vissza, amikor megjelent Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelete, amely alapján a Danone tejtermékgyártó oroszországi struktúráját és a Baltika sörgyárban lévő külföldi tulajdonosok részesedését a Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség ideiglenes irányítása alá vonták, a listán pedig a Carlsberg több leányvállalata is szerepelt. Október elején aztán erre válaszul a Carlsberg csoport értesítette a Baltika csoportot a licencszerződések felmondásáról, amelyek lehetővé tették az orosz vállalat számára, hogy a Carlsberg összes termékét előállítsa és értékesítse.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató