2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Párizsban és a külvárosokban a zsidók által lakott házakat Dávid-csillaggal jelölik meg

A Párizs külvárosában lévő Saint-Ouen és Aubervilliers településeken, valamint magában a fővárosban zsidó családok által lakott házakat jelöltek meg Dávid-csillagokkal - számolt be a Le Parisien.A festékszórók segítségével sablonnal készített címkéket több épületre, köztük Saint-Saint-Denis megyében lévő lakóházakra is felfújták.

Karim Bouamran, St Ouen polgármestere elítélte az antiszemita megnyilvánulásokat, és támogatásáról biztosította az ott élő családot. A polgármesteri hivatal azonnal megkezdte a zsidó vallási szimbólumok eltávolítását.

"A cselekményről szóló információkat elküldtük az ügyészségnek. A tetteseket meg kell találni és az igazságszolgáltatásnak minden szigorral és határozottsággal meg kell büntetnie őket. A városháza továbbra is elkötelezett a tolerancia és a tisztelet értékei mellett, amelyek hagyományos értékei egy olyan köztársaságnak, amely minden polgárát védi, tekintet nélkül társadalmi és etnikai sajátosságaira, filozófiai, kulturális, politikai és szexuális nézeteire" - áll a városháza hivatalos X-fiókján közzétett közleményében.

Ugyanezeket a szimbólumokat találták Aubervilliers községben is.

Korábban megírtuk, hogy Németországban hasonló jelenséget tapasztaltak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató