2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Vitézy Dávidot indítaná az LMP Karácsony Gergely ellen

Az LMP Vitézy Dávidot indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen az önkormányzati választáson 2024-ben. 

A sajtóértesülések szerint az LMP arról tárgyal, hogy Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indítsa főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. Egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állítják mindezt. 

A dolog azért is meglepő, mert korábban Vitézy neve is felröppent a hírekben, mint akiben a Fidesz gondolkodik lehetséges kihívóként.

A közlekedéspolitikai szakember ugyanakkor nemrégiben azt mondta, nem gondolkodik ilyesmiben jelenleg, azt pedig tagadta, hogy érkezett volna ilyen megkeresés a kormánypárt részéről.

Ungár Péter, az LMP társelnöke egyébként pont a mai napon adott egy hosszabb videóinterjút, amelyben arról beszélt, fenntartásaik vannak Karácsony Gergellyel kapcsolatban, ezért nem döntöttek még arról, hogy támogatják-e az újraindulását.

Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy van-e saját, jobb jelöltjük a jelenlegi főpolgármesternél, Ungár úgy felelt: nincs, de ha van, akkor mondani fogjuk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató