2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Juszt Laci röfög: A keresztény kurzus egy hazugság

A Facebookon mocskolódik az elfelejtett, tehetségtelen tévés.

„A mindent is jobban tudó »kipcsakvezér« egyszer régen – amikor még indiánnak hitte magát, azzal a tudományos felismeréssel örvendeztette meg híveit, hogy: »Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla.« Itt az idő emlékeztetni őt erre a régebbi felismerésére. Konkrétan arra, hogy nem érdemes tovább zabáltatni az egyházakat – de főképp az egyházak élősködő vezetőit – mert, amint azt a legutóbbi közvéleménykutatások  megmutatták, mára az egyházak – kivált a katolikus – nem képesek szállítani az ellenértéket, a választókat. 

Hiszen ma már – a számok ezt mutatják – még a saját nyájukat sem tudják egyben tartani. A keresztény kurzus egy hazugság. A látvány konyha főztje nem kell a fogyasztóknak. De akkor mire is mennek a milliárdok a papoknak? Miért adja – példának okáért – a pénzünket stadionra egy püspöknek? Az pedig, hogy az egészen fiatalokat, az iskolákban próbálja erőszakosan »beszervezni« – már sokszor és sokaknak nem sikerült. 
Templomokat építgetni világszerte a magyar adóforintokból szintén értelmetlen. Erről elég meghallgatni a pápát, aki ugyanezzel, – a vallástól elforduló emberek tömegével találkozik, s erről – panaszkodik.

Ahogyan az elmúlt évtizedekben megismerhettük a szélkakast, ha egy reggelen ráébred, hogy a keresztény Magyarország hazugságára épült, keresztény kurzussal már sokra nem megy, előbb-utóbb gyakorlottan lop majd egy jelszót egy egykori »megvesztegethetetlen liberálistól«, ami így hangzott: »Csuhások, térdre imához!« És attól kezdve már csak egy pillanat és egy KDNP-s képviselő felszólalása után megint eleresztheti szellemes megjegyzését, mint anno az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: »Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak! Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!«”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató