2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Kreml: nekünk csak egy Putyinunk van!

A Kreml visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint Vlagyimir Putyin elnök testdublőreit használnák bizonyos eseményeken. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő mulatságosnak nevezte az ilyen állításokat.

“Nekünk csak egy Putyinunk van!” mondta Peszkov a szombaton Moszkvában megnyílt Oroszország kiállításon. Elmondta, hogy sok nevetséges, abszurd és mulatságos dolog jelenik meg a különböző hírportálokon és a közösségi médiában, példaként említve az orosz elnök állítólagos testdublőreiről szóló pletykákat.

A Kreml szóvivője azzal viccelődött, hogy az interneten “szakértők” most azon töprengenek, hogy Putyinnak hány hasonmása van, és melyikükkel találkoznak naponta.

“Ma [a Putyin vezette orosz tisztviselők és közéleti személyiségek] virágot helyeztek el a Minyin és Pozsarszkij emlékművénél… Ez volt [Putyin] harmadik vagy negyedik testdublőre? Fogalmam sincs

– tette hozzá tréfásan a szóvivő.

Oroszország november 4-én ünnepli az egység napját, azt az ünnepet, amely a 17. századi “zavaros idők” végének és a lengyel-litván megszálló csapatok Moszkvából való kiűzésének emlékének szenteltek, amelyet a Dmitrij Pozsarszkij herceg és egy kereskedő, Kuzma Minyin vezette önkéntes milíciahadsereg hajtott végre.

 Kreml már a múlt héten pontot tett a Putyin hasonmásairól szóló pletykák végére, miután a Mirror című brit lap egy névtelenül posztoló orosz Telegram-csatornára, a General SVR-re hivatkozva beszámolt a témáról. A lap azt állította, hogy az elnök testdublőreit még egyes nyilvános szereplésekhez, köztük külföldi látogatásokhoz is használják. A lap idézett egy nemrégiben készült japán televíziós riportot is, amely szerint Putyinnak hasonmásai vannak.

Hasonló kijelentéseket tett az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirillo Budanov is.

Peszkov korábban már áprilisban visszautasította a Putyin hasonmásairól szóló híreket, “hazugságnak” nevezve azokat. Azt is elmondta, hogy az orosz vezető “fantasztikus munkaképességgel” rendelkezik, és több napon át képes megállás nélkül dolgozni. A Kreml szóvivője hozzátette, hogy ezt saját bőrén tapasztalta, amikor közvetlenül Putyin vezetése alatt dolgozik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató