2024. február 23. - Alfréd
EUR : 387.19
USD : 356.76
Időjárás ikon12°

Matteo Salvini: Évszázadunk legsúlyosabb problémájának az iszlamista terrorizmus számít

Az Európai Unió intézményei a gyűlöletkeltést finanszírozzák, és utána csodálkoznak, ha Belgiumban vagy Franciaországban embereket gyilkolnak meg – hangoztatta Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője az antiszemitizmus és a terrorizmus ellen rendezett megmozduláson Milánóban szombaton.A politikus felszólalása zárta az északolasz város központjában rendezett megmozdulást, amely a Félelem nélkül, a Nyugat és a szabadságjogok védelmében címet kapta. Matteo Salvini kijelentette, a problémát nem az iszlám vallás jelenti, hanem a vallási fanatizmus és szélsőség.

Évszázadunk legsúlyosabb problémájának az iszlamista terrorizmus számít

– mondta. Emlékeztetett, hogy a Liga demonstrációjával egy időben palesztinbarát, “úgynevezett” rasszizmus és fasizmus elleni mozgalmak és csoportok is utcára vonultak Milánóban.

Utolsó fasiszták azok, akik most Izrael ellen menetelnek, a gyűlölet és a félelem nosztalgiájában élve

– jelentette ki a jobboldali politikus. Arra hívta fel a “zavarodott” baloldali tüntetők figyelmét, hogy miközben hangosan hirdetik az LMBTQ-közösség tagjainak jogait, az izraeli-palesztin konfliktus esetében a szélsőséges iszlamizmusnak otthont adó országok mellett vonulnak fel, amelyek tiltják vagy halállal büntetik a melegeket, vagy eltiporják a nők jogait.

Matteo Salvini hangoztatta, hogy Gázában tíz év börtön jár a melegeknek. Az ENSZ képviselőit arra szólította fel, menjenek Teheránba tiltakozni, ahol épp egy férfit és egy nőt készülnek felakasztani házasságtörésért. Salvini szerint a béke melletti elkötelezettséget nem az ágyúcsövekben elhelyezett virágok és az ablakokba kiakasztott békezászlók jelentik, ha ezzel egy időben “nincs bátorságod elítélni a terrorizmust”. Hozzátette, a palesztin népet “valaki” évtizedek óta túszként tartja fogva.

Ki a Hamásszal Palesztinából, ki vele Nyugatról. Ki azokkal, akik a terroristákat finanszírozzák, Olaszországban is!

– fogalmazott Salvini.

A Liga politikusa azt mondta, “hányingert kap” azoktól, akik a gyűlölet, a vérontás és az erőszak terjesztőit finanszírozzák Strasbourgból és Brüsszelből, majd elcsodálkoznak, ha megölnek egy tanárt Franciaországban vagy két svéd szurkolót Belgiumban – utalt a nemrég elkövetett terrorista merényletekre. Hozzátette, Olaszország befogadó, szolidáris, vendégszerető ország, de “senki ne érkezzen hozzánk azzal a követeléssel, hogy megváltoztassa azt, ahogyan mi élünk, dolgozunk, szeretünk és imádkozunk”.

Matteo Salvini úgy vélte, a milánói tüntetés annak bizonyítéka, hogy Olaszország és a Nyugat nem élhet félelemben, és vélemény- és szólásszabadságot akar magának a gyűlölettel, erőszakkal és a rákként terjedő antiszemitizmussal szemben. A Liga szervezte megmozduláson felolvasták Izrael olaszországi nagykövetének üzenetét. Felszólalt egy észak-olaszországi kerámiagyárban dolgozó muzulmán munkás, aki azt hangoztatta, hogy a Hamász képviselte terrorizmusnak semmi köze az iszlámhoz. Annamaria Cisint, a Friuli Venezia Giuliában található Monfalcone polgármestere elmondta, hogy a 30 ezres városban a legmagasabb a muzulmán lakosok aránya Olaszországban. Elítélte, hogy Monfalcone utcáin burkába kényszerített arab lányok és nők sétálnak. Kijelentette, az iszlamizáció elleni küzdelem a jövőről szól Európában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató